Opfølgning på sidste års tilsyn
Fokusområder og anbefalinger fra 2018:
- Den store opmærksomhed på struktureret og god dokumentation fortsætter
Konklusion: Der er overordnet styr på dokumentationen; også selv om det i år er et nyt system, der anvendes. - Fokus på kompetenceudviklingsmuligheder og motivationen hertil fortsætter
Konklusion: De adspurgte medarbejdere oplever mulighed for kompetenceudvikling og giver også udtryk for at være motiverede for det. - Det gode arbejdsmiljø udvikles og fastholdes
Konklusion: De interviewede medarbejdere giver udtryk for et godt arbejdsmiljø.
Overordnet beskrivelse fra hjemmesiden:
Bregninge Plejecenter rummer 31 boliger, med fælles opholdsstue og spisestue, som giver mulighed for, at borgerne kan tilbringe tid sammen med hinanden.
Der er mulighed for at gå tur rundt om plejecenteret eller i den aflukkede gårdhave.
Boligerne er af varierende størrelse med badeværelse, soveværelse med garderobeskab, stue med tekøkken, køleskab og skabsplads til lidt service. 5 af boligerne indeholder dog ikke tekøkken.
Spisestuerne er meget rummelige og indbydende. Mange beboere sad sammen her til formiddag. Der var medarbejdere omkring beboerne i spisestuen og i andre fællesområder.
Brandudstyr og flugtveje er afmærkede og tilgængelige. Rengøringsstandarden på fællesarealer og i boligerne er tilfredsstillende.
Der er gode vilkår for god håndhygiejne, idet der findes dispensere til hånddesinfektion på gange og i fællesområder. Der er engangshåndklæder og handsker til rådighed.
Vi så ingen medarbejdere bære smykker eller ure på hænder eller underarme.
Serviceloven §§ 83 og 83a.
Vi har interviewet 5 borgere, som alle er glade for at bo på Bregninge Plejecenter. De er alle tilfredse med den støtte, de får.
Personlig pleje
Ikke alle adspurgte borgere får støtte til personlig pleje, men de, der modtager personlig pleje er tilfredse med den.
Leder og medarbejdere er enige om, at der er sammenhæng mellem den hjælp borgerne får og den hjælp, de har behov for.
Praktisk hjælp
Af de 5 adspurgte borgere er de fire tilfredse med såvel tøjvask som rengøring. Den femte interviewede borger synes, at der kunne gøres bedre rent i hendes lejlighed. Hun er overordnet tilfreds med tøjvasken, men kan se forskel på hendes tøj, når hun får det retur alt efter, hvem der vasker. Af samme årsag sorterer hun selv sit vasketøj i farver.
To af de fem borgere får gjort rent i deres lejlighed hver uge; de øvrige tre to gange pr. måned.
På Bregninge Plejecenter har kontaktpersonen en særlig opmærksomhed og rolle i vurderingen og justeringen af den enkelte beboers behov for pleje og støtte.
Deltagelse
Borgerne opfordres til at deltage i personlig pleje og praktisk hjælp i det omfang, de er i stand til. Der er nogle af borgerne, der skræller kartofler til aftensmaden; andre har lige lavet juledekorationer til de borgere, der ikke selv kan.
Det tolkes ud fra borgerens udtalelser, at personalet er meget opmærksomme på at motivere borgerne til at udføre alle de opgaver, som de selv kan.
Det er også udmeldingen fra såvel leder som medarbejder, at der er fokus på medinddragelse og rehabilitering.
Det gode og værdige ældre liv
Bregninge Plejecenter lever op til de beskrevne forhold på Kalundborg kommunes hjemmeside
Medarbejderne kender kvalitetsstandarderne og arbejder efter Kalundborg Kommunes overordnede værdier.
Aktivitet og bevægelse
4 af de 5 adspurgte borgere oplyser, at de har mulighed for at komme udenfor ved egen hjælp. En borger føler sig afskåret herfra pga. hendes synshandicap. Borgerne deltager i gymnastik, gåture mm.
Medarbejderne bidrager til borgernes kendskab til aktiviteterne ved løbende at orientere mundtligt om aktiviteterne. Desuden er der en opslagstavle, hvor alt annonceres.
Samvær og sociale relationer
Alle de adspurgte borgere er bekendt med, at der er sociale aktiviteter på plejecentret. De nævner
f. ex. gudstjenester, sang, håndarbejde, besøgshunde, fredagsbar mm. En af de adspurgte borgere er bekendt med tilbuddene, men ønsker ikke at deltage.
Medarbejdere og ledelse respekterer i høj grad borgernes vaner og ønsker ift. om borgerne ønsker at deltage i sociale aktiviteter.
Det gode måltid
To af fem interviewede borgere er tilfredse med maden, som leveres fra Madservice. De tre, der ikke er tilfredse angiver som årsag, at kødet er for svært at tygge og at maden mangler smag.
Fire af de fem spiser sammen med øvrige borgere i fælles spisestue. Den sidste aldrig. De adspurgte borgere synes overordnet, at det er hyggeligt at spise sammen med andre; om end der er meget forskellige spisevaner og at der kan opstå situationer, hvor det ikke er så lækkert.
Værdighed og respekt for forskellighed
Alle interviewede borgere synes i høj grad, der bliver taget hensyn til deres ønsker og vaner og de er meget tilfredse med omgangstonen mellem personale og beboere.
Den oplevelse deles af medarbejdere og leder.
Kvalificerede medarbejdere
Vi har ved dages tilsyn talt med 2 medarbejdere og teamlederen.
Kompetencer og -udvikling
Alle tre medarbejdere oplever, at de besidder de fornødne kompetencer til den opgave, de har. Deres leder er enig i, at de har kompetencerne.
Medarbejderne synes, de har muligheder for kompetenceudvikling. De peger på faglig sparring, triage, undervisning/vejledning fra sygeplejen, demenskonsulenter og teamleder som udviklingsmuligheder.
Supervision
Medarbejderne og lederen er enige om, at triage, kollegial sparring og ledelsessparring fungerer som supervision i hverdagen.
Dokumentation
Kontaktpersonen er ansvarlig for dokumentation og justering af tilstande og indsatser.
Alle er ansvarlige for at døgnrytmeplanen er opdateret. Den er et redskab til, at alle kan respektere borgers ønsker og vaner.
I tilsynets 5 stikprøver fra Nexus ses at:
- Generelle oplysninger er fint udfyldt i de fire tilfælde; i det femte kun delvist.
- Tilstandene mangler faglige notater på en del af tilstandene i fire af de fem prøver. Den femte er OK.
- Indsatserne er i fire tilfælde knyttet op på tilstande som foreskrevet i FSIII. I det femte tilfælde mangler der tilknytning for nogle af indsatserne.
- Døgnrytmeplaner er i alle tilfælde á jour ført og endda for ganske nyligt.
- Observationer er fyldestgørende og fint beskrevet.
Medarbejderne kender til regler om magtanvendelse og ved, at det skal indberettes. Magtanvendelse tages meget sjældent i brug – der benyttes pædagogiske tilgange i stedet.
Personfølsomme data
Tilsynet observerede ingen personfølsomme data liggende frit tilgængeligt.
Arbejdsmiljø/trivsel
Det fysiske og psykiske arbejdsmiljø prioriteres af såvel ledelse som medarbejdere. Alle er enige om, at de har en god arbejdsplads. Tonen er respektfuld og god og de adspurgte trives med deres arbejde.
Samarbejde
Samarbejde mellem medarbejdere, borger, pårørende og ledelse er godt. I forhold til sidste års tilsyn lyder det til, at samarbejdet mellem vagtlagene er bedret.
Samarbejdet med visitationsteamet anses som godt; om end det er begrænset, når først borgeren er flyttet ind på plejecentret.
Der opleves lang lidt lang sagsbehandlingstid i samarbejdet med hjælpemiddelteamet. Det er ikke altid, at APV hjælpemidlerne kommer, når der er behov for dem. Dette udtrykkes af såvel ledelse som medarbejdere.
Samarbejdet med sygeplejen er godt. De er let tilgængelige i akutte situationer og deltager i triage en gang om ugen. Der gives udtryk for ønske om og behov for en centersygeplejerske på Bregninge Plejecenter for at højne fagligheden.
Konklusion
Bregninge Plejecenter opleves ved tilsynet som et hyggeligt plejecenter med gode fysiske rammer, mange aktiviteter, en god omgangstone og et miljø med gode muligheder for socialt samvær.
Plejecentret opleves som en god arbejdsplads.
Medarbejderne er glade for at arbejde her og teamlederen har meget fokus på medarbejdernes trivsel og udviklingsmuligheder.
Plejehjemsoversigten er opdateret i forhold til de aktuelle forhold.
Tilsynet anbefaler i ikke prioriteret rækkefølge at:
Fortsætte det rigtig gode arbejde, der allerede leveres på plejecentret.
Tilsynet foretaget 03.12.2019
Tilsynskonsulenter:
Anne Munk Hansen, teamleder Diana Holst Pedersen, visitator